Editura Nicol

Cosul dvs. contine produse în valoare de 0 lei Vezi cos
Editura Nicol

Contact

Editura NICOL
Str. Al. Depãrãþeanu 29-31
Sector 1, Bucureºti

Tel: 0752 205 360
Fax: 021/222 4093

contact@edituranicol.roDictionare

Dictionar explicativ scolar

Autor: Sorina Barbu

ISBN: 978-973-7664-79-2

Anul: 2010

Pagini: 672

Format: 13/20 cm

Disponibilitate:Noutate

Pret: 16.5 lei 11.55 lei

Cantitate:

Dicionarul explicativ colar este o lucrare de referin pentru elevii de toate vrstele, fiind conceput spre a veni n sprijinul acestora pentru o ct mai corect nsuire a lexicului de baz al limbii romne, ct i pentru stimularea i consolidarea abilitilor de comunicare.

Dicionarul explicativ colar este alctuit n conformitate cu programa colar n vigoare i cu manualele alternative aprobate.

Dicionarul explicativ colar reunete aproximativ 25 000 de cuvinte din lexicul de baz al limbii romne, nsoite de explicaii cuprinztoare ale sensurilor i unitilor frazeologice consacrate ct i a celor nou intrate n limba romn. n definirea i explicarea cuvintelor s-au aplicat principiile lexicografice impuse de Institutul de Lingvistic Bucureti.

Dicionarul explicativ colar conine termeni care le permit elevilor att nsuirea corect a limbii romne literare, ct i a semnificaiei unor termeni specifici tiinelor care se studiaz n coal (istorie, geografie, chimie, fizic, matematic, biologie etc.)
Prin aceasta s-a urmrit ca lucrarea de fa s constituie ntr-adevr un dicionar general cu larg aplicabilitate.

Scopul principal a fost ca acest dicionar s-l ajute pe elev s-i formeze un bagaj lexical bogat care s-i permit folosirea limbii romne corect i cu elegan.

© 2020 Editura Nicol | Design