Editura Nicol

Coșul dvs. conține produse în valoare de 0 lei Vezi coș
Editura Nicol

Contact

Editura NICOL
Str. Al. Depărățeanu 29-31
Sector 1, București

Tel: 0752 205 360
Fax: 021/222 4093

contact@edituranicol.ro

Dictionare

Dictionar explicativ scolar

Autor: Sorina Barbu

ISBN: 978-973-7664-79-2

Anul: 2010

Pagini: 672

Format: 13/20 cm

Disponibilitate:Noutate

Pret: 16.5 lei 11.55 lei

Cantitate:

Dicționarul explicativ școlar este o lucrare de referință pentru elevii de toate vârstele, fiind conceput spre a veni în sprijinul acestora pentru o cât mai corectă însușire a lexicului de bază al limbii române, cât și pentru stimularea și consolidarea abilităților de comunicare.

Dicționarul explicativ școlar este alcătuit în conformitate cu programa școlară în vigoare și cu manualele alternative aprobate.

Dicționarul explicativ școlar reunește aproximativ 25 000 de cuvinte din lexicul de bază al limbii române, însoțite de explicații cuprinzătoare ale sensurilor și unităților frazeologice consacrate cât și a celor nou intrate în limba română. În definirea și explicarea cuvintelor s-au aplicat principiile lexicografice impuse de Institutul de Lingvistică București.

Dicționarul explicativ școlar conține termeni care le permit elevilor atât însușirea corectă a limbii române literare, cât și a semnificației unor termeni specifici științelor care se studiază în școală (istorie, geografie, chimie, fizică, matematică, biologie etc.)
Prin aceasta s-a urmărit ca lucrarea de față să constituie într-adevăr un dicționar general cu largă aplicabilitate.

Scopul principal a fost ca acest dicționar să-l ajute pe elev să-și formeze un bagaj lexical bogat care să-i permită folosirea limbii române corect și cu eleganță.

© 2010 Editura Nicol | Design