Editura Nicol

Coșul dvs. conține produse în valoare de 0 lei Vezi coș
Editura Nicol

Contact

Editura NICOL
Str. Al. Depărățeanu 29-31
Sector 1, București

Tel: 0752 205 360
Fax: 021/222 4093

contact@edituranicol.ro

In afara colectiilor

Viata si leacurile Sfintei Hildegard von Bingen

Autor: Mile Mirko

ISBN: 978-606-8558-36-3

Anul: 2018

Pagini: 256

Format: 13x20 cm

Disponibilitate:Noutate

Pret: 20 lei 14 lei

Cantitate:

Hildegard von Bingen, pe langa activitatile sale religioase si intelectuale, inca de foarte tanara era preocupata sa-i ajute pe cei suferinzi, dar prea putine dintre vindecarile sale miraculoase s-au mai pomenit peste timp, palind in fata viziunilor sale, cu adevarat remarcabile, dar tot se pot aminti trei dintre ele:
Bertha, o femeie care nu mai putea manca din cauza unei tumori la gat, s-a vindecat miraculos, dupa ce Hildegard i-a facut semnul crucii pe umflatura.
Tot in categoria vindecari miraculoase se regasesc si remediile pe care Sfanta, sub inspiratie divina, le-a gasit multor boli. In aceste cazuri nefiind vorba despre vreun miracol, despre harul sau de vindecatoare, de facatoare de minuni, ci despre vindecari de care fiecare poate avea parte dand ascultare sfaturilor sale, conditia fiind adaugarea curatarii sufletesti prin credinta sau, cu vorbele lui Hildegard von Bingen: „Sufletul este pentru corp ceea ce sucul vietii din maduva copacului este pentru un copac, si puterea sufletului isi creeaza forma precum copacul isi creeaza forma lui".
Sfaturile si principiile sale se regasesc integral in ceea ce acum numim, cu infatuata mandrie, ca fiind medicina moderna:
— Trebuie facuta o selectie corecta a alimentelor si lichidelor, astfel incat „hrana voastra sa va fie si leac".
— Omul trebuie sa profite de tot ce este natural pentru ca „in toata creatia - in copaci, plante, animale, pasari si pesti, dar chiar si in pietrele pretioase - sunt ascunse forte subtile cu putere de vindecare".
— Trebuie respectate somnul si miscarea, „caci, atunci cand omul doarme, maduva lui se odihneste si se intaresc oasele, si sangele, se creeaza muschi noi, se unesc membrele si se inmultesc mintea (ratiunea) si cunoasterea".
— Sanatate inseamna un raport echilibrat intre lucru si odihna.
— Corpul trebuie curatat de toxine. „Atunci cand lichidele din corp isi pastreaza echilibrul, omul este sanatos. De indata ce raportul dintre ele se schimba, omul se imbolnaveste".

© 2010 Editura Nicol | Design