Editura Nicol

Coșul dvs. conține produse în valoare de 0 lei Vezi coș
Editura Nicol

Contact

Editura NICOL
Str. Al. Depărățeanu 29-31
Sector 1, București

Tel: 0752 205 360
Fax: 021/222 4093

contact@edituranicol.ro

Medicina si sanatate

Alimentatia ANTIDIABET

Autor: Anne Dufour; Carole Garnier

ISBN: 978-973-7664-60-0

Anul: 2012

Pagini: 200

Format: 13x20 cm

Disponibilitate:Noutate

Pret: 17.9 lei 12.52 lei

Cantitate:

Alimentatia ANTIDIABET

Cuprins:

Introducere ................................... 5

Farfuria sănătoasă prin excelența....................6
Faceți mișcare ca să vă echilibrați glicemia .......... 6
Diabetul și alimentația ................................ 9
Diabetul și riscurile pentru sănătate ...................... 10
Diabetul crește riscurile ...................................... 11
antidiabet .......................................................... 12
Câteva alimente indispensabile ..............................13
Despre avantajul de a fi mai activ zi de zi ............. 15
În farfuria diabeticului ............................... 17
Meniul ideal ............................................................ 18
La ce trebuie să fim atenți? ....................................18
La zahăr .............................................................. 18
La sare ................................................................. 20

La grăsimi (rele) ................................................... 22
La porțiile mari ................................................... 23
La ritmurile alimentare proaste ......................... 25
La mâncărurile gata preparate ........................... 27
La lipsa de fibre ................................................... 29
La indicele glicemic (IG) .................................... 30
La foamea irezistibilă, la ronțăitul
dintre mese ........................................................... 34

Cele 15 alimente magice antidiabet .............. 37

1. Agar-agar – taie foamea ..................................... 37
2. Apa minerală bogată în magneziu –
zero calorii, maximum de binefaceri…................... 38
3. Avocado – anticolesterol ..................................... 39
4. Broccoli – leguma care ne curăță ....................... 39
5. Ceaiul – partener eficient .................................... 41
6. Cerealele integrale – mai mult gust,
mai multe minerale .................................................. 42
7. Drojdia de bere – curat crom! ............................. 44
8. Hrișca – IG inteligent ......................................... 44
9. Lămâia – expertul în zaharuri lente .................. 46
10. Mirodeniile și aromatele antidiabet –
aromele magice ......................................................... 46
11. Ovăzul (fulgi, tărâțe) – cel mai bun
mic dejun .................................................................. 51
12. Puiul – prietenul rinichilor ............................... 52
13. Spanacul – ochi pentru ochi ............................. 53
14. Usturoiul – protector cardiac ............................ 53
15. Zahărul de mesteacăn (xylitol) –
alternativa gurmandă ............................................... 54



30 de meniuri antidiabet .............................. 57
5 mic dejunuri cu IG diabet ................................... 57
25 de dejunuri și de cine cu IG diabet .................. 59
100 de rețete magice antidiabet .................... 65
Gustări Top IG ....................................................... 67
Budincă de morcovi cu curry ............................ 68
Bușeuri de hrișcă cu somon ............................... 69
Caviar de broccoli ............................................... 70
Caviar de dovlecei cu semințe de dovleac ......... 71
Ciorbă de dovleac cu nuci .................................. 73
Ciorbă rece de avocado cu tarhon ..................... 74
Cremă de broccoli cu alune de pădure .............. 75
Gazpacho de pește .............................................. 76
Lămâie umplută cu sardele ................................ 77
Rulouri cu ciuperci ............................................. 79
Rulouri de dovlecel ............................................. 81
Supă rece detox ................................................... 82
Salată marocană de vinete ................................. 83
Salată de morcovi ............................................... 85
Salată de napi ...................................................... 86
Salată de soba ...................................................... 87
Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate ........... 89
Tarte mici cu ghiveci de legume ....................... 91
Sendvișuri și salate pentru un dejun rapid ............ 93
Bruschete cu ton ................................................. 94
Salată de fasole boabe albă cu nuci ................... 95
Salata fermierei ................................................... 96
Salată de grâu cu brânză de capră și verdeață ... 97
Salată light de pui cu grepfrut ............................ 98



Salată de kasha cu cod ......................................... 99
Salată de linte cu păstrăv .................................... 101
Sendviș Pui Tradițional ...................................... 103
Sendviș Paris-Reykjavik ..................................... 104
Tabouleh de quinoa cu creveți ........................... 105

Alte mâncăruri (unice) ............................................ 107
Ciuperci umplute ................................................. 108
Chifteluțe de carne ca în Orient ........................ 109
Cod cu cartofi dulci picanți ................................ 110
Cod înăbușit ca în Orient ................................... 111
Curcan cu susan la wok ...................................... 112
Dovleac gratinat cu pui și curcuma ................... 113
Dovlecei la tavă cu curcuma ............................... 115
Frigărui de pui cu ghimbir ................................. 116
Macaroane gratinate cu ciuperci ........................ 117
Midii cu fenicul și tomate .................................. 118
Orez după rețetă catalană ................................... 119
Paste cu legume noi ............................................ 120
Pui cu usturoi în folie de aluminiu .................... 121
Quiche cu spanac ................................................ 122
Quinoa cremoasă cu dovlecei ............................. 123
Somon cu boia de ardei în folie de aluminiu .... 124
Spaghete cu ficat de pasăre ................................. 125
Spanac cu fulgi de ovăz ...................................... 126
Terină de legume cu sardele ............................... 127
Ton ca în Țara Bascilor ...................................... 128
Vinete umplute cu quinoa .................................. 129
Vită înăbușită cu ardei gras ................................ 130

Deserturi dulci ......................................................... 133
Bavaroază cu ciocolată ........................................ 135
Bavaroază cu fructe roșii .................................... 136



Bavaroază cu lămâie .......................................... 137
Brânză albă Tonus .............................................. 138
Brioșe cu cacao ................................................... 139
Brioșe cu sirop de arțar ...................................... 140
Brioșe cu zmeură ................................................ 141
Budincă cu ceai verde ......................................... 142
Budincă cu măr și scorțișoară ........................... 143
Budincă cu fistic ................................................. 145
Carpaccio de pepene galben
cu lămâie verde ................................................ 146
Chec cu ovăz și banană ..................................... 147
Ciocolată cu grâu și stafide ................................ 149
Cireșe cu vin roșu ............................................... 150
Clementine cu cremă ......................................... 151
Compot de mere cu șofran și fistic ................... 152
Compot de prune brumării cu mirodenii ........ 153
Compot raw food cu 3 fructe ............................. 154
Cremă foarte neagră pentru tartine .................. 155
Cremă de ciocolată ............................................. 156
Cupe soia-afine ................................................... 157
Desert cu cireșe .................................................. 158
Desert cu dovleac ............................................... 159
Fondant cu ciocolată .......................................... 160
Fondante cu pere ................................................ 161
Gazpacho de fructe Energie .............................. 162
Granita de pepene .............................................. 163
Mere la cuptor .................................................... 164
Mere în aspic ...................................................... 165
Mere la cuptor umplute cu ciocolată ................ 167
Mere și ananas în folie de aluminiu ................. 168

Negrese cu fasole boabe roșie ...........................169

Ovăz cu lapte și fistic ......................................... 170
Pătrățele crocante de ciocolată .......................... 171



Prăjitură Cherry .................................................. 172
Prăjitură cu fulgi de ovăz .................................... 173
Prăjitură de vară .................................................. 175
Piersici gratinate cu scorțișoară

și portocale .......................................................177

Pom-pom cake .................................................... 178
Quinoa cu lapte ................................................... 179
Salată marocană de portocale ............................ 180
Salată de căpșune cu ceai și lămâie ................... 181
Sorbet de cacao .................................................... 183
Supă balineză ...................................................... 184
Spumă de căpșune .............................................. 185
Supă de pere ........................................................ 187

Tabouleh de quinoa cu căpșune ........................188

Tartar de ananas cu ghimbir .............................. 189
Terină fondantă cu mere și merișoare ............... 190
Terină de fructe roșii cu ceai .............................. 191

© 2010 Editura Nicol | Design