Editura Nicol

Cosul dvs. contine produse în valoare de 0 lei Vezi cos
Editura Nicol

Contact

Editura NICOL
Str. Al. Depãrãþeanu 29-31
Sector 1, Bucureºti

Tel: 0752 205 360
Fax: 021/222 4093

contact@edituranicol.ro



Medicina si sanatate

Alimentatia ANTIDIABET

Autor: Anne Dufour; Carole Garnier

ISBN: 978-973-7664-60-0

Anul: 2012

Pagini: 200

Format: 13x20 cm

Disponibilitate:Noutate

Pret: 17.9 lei 12.52 lei

Cantitate:

Alimentatia ANTIDIABET

Cuprins:

Introducere ................................... 5

Farfuria sntoas prin excelena....................6
Facei mișcare ca s v echilibrai glicemia .......... 6
Diabetul i alimentaia ................................ 9
Diabetul și riscurile pentru sntate ...................... 10
Diabetul crește riscurile ...................................... 11
antidiabet .......................................................... 12
Cteva alimente indispensabile ..............................13
Despre avantajul de a fi mai activ zi de zi ............. 15
n farfuria diabeticului ............................... 17
Meniul ideal ............................................................ 18
La ce trebuie s fim ateni? ....................................18
La zahr .............................................................. 18
La sare ................................................................. 20

La grsimi (rele) ................................................... 22
La poriile mari ................................................... 23
La ritmurile alimentare proaste ......................... 25
La mncrurile gata preparate ........................... 27
La lipsa de fibre ................................................... 29
La indicele glicemic (IG) .................................... 30
La foamea irezistibil, la ronitul
dintre mese ........................................................... 34

Cele 15 alimente magice antidiabet .............. 37

1. Agar-agar – taie foamea ..................................... 37
2. Apa mineral bogat n magneziu –
zero calorii, maximum de binefaceri…................... 38
3. Avocado – anticolesterol ..................................... 39
4. Broccoli – leguma care ne cur ....................... 39
5. Ceaiul – partener eficient .................................... 41
6. Cerealele integrale – mai mult gust,
mai multe minerale .................................................. 42
7. Drojdia de bere – curat crom! ............................. 44
8. Hrișca – IG inteligent ......................................... 44
9. Lmia – expertul n zaharuri lente .................. 46
10. Mirodeniile și aromatele antidiabet –
aromele magice ......................................................... 46
11. Ovzul (fulgi, tre) – cel mai bun
mic dejun .................................................................. 51
12. Puiul – prietenul rinichilor ............................... 52
13. Spanacul – ochi pentru ochi ............................. 53
14. Usturoiul – protector cardiac ............................ 53
15. Zahrul de mesteacn (xylitol) –
alternativa gurmand ............................................... 54



30 de meniuri antidiabet .............................. 57
5 mic dejunuri cu IG diabet ................................... 57
25 de dejunuri și de cine cu IG diabet .................. 59
100 de reete magice antidiabet .................... 65
Gustri Top IG ....................................................... 67
Budinc de morcovi cu curry ............................ 68
Bușeuri de hrișc cu somon ............................... 69
Caviar de broccoli ............................................... 70
Caviar de dovlecei cu semine de dovleac ......... 71
Ciorb de dovleac cu nuci .................................. 73
Ciorb rece de avocado cu tarhon ..................... 74
Crem de broccoli cu alune de pdure .............. 75
Gazpacho de pește .............................................. 76
Lmie umplut cu sardele ................................ 77
Rulouri cu ciuperci ............................................. 79
Rulouri de dovlecel ............................................. 81
Sup rece detox ................................................... 82
Salat marocan de vinete ................................. 83
Salat de morcovi ............................................... 85
Salat de napi ...................................................... 86
Salat de soba ...................................................... 87
Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate ........... 89
Tarte mici cu ghiveci de legume ....................... 91
Sendvișuri și salate pentru un dejun rapid ............ 93
Bruschete cu ton ................................................. 94
Salat de fasole boabe alb cu nuci ................... 95
Salata fermierei ................................................... 96
Salat de gru cu brnz de capr și verdea ... 97
Salat light de pui cu grepfrut ............................ 98



Salat de kasha cu cod ......................................... 99
Salat de linte cu pstrv .................................... 101
Sendviș Pui Tradiional ...................................... 103
Sendviș Paris-Reykjavik ..................................... 104
Tabouleh de quinoa cu crevei ........................... 105

Alte mncruri (unice) ............................................ 107
Ciuperci umplute ................................................. 108
Chiftelue de carne ca n Orient ........................ 109
Cod cu cartofi dulci picani ................................ 110
Cod nbușit ca n Orient ................................... 111
Curcan cu susan la wok ...................................... 112
Dovleac gratinat cu pui și curcuma ................... 113
Dovlecei la tav cu curcuma ............................... 115
Frigrui de pui cu ghimbir ................................. 116
Macaroane gratinate cu ciuperci ........................ 117
Midii cu fenicul și tomate .................................. 118
Orez dup reet catalan ................................... 119
Paste cu legume noi ............................................ 120
Pui cu usturoi n folie de aluminiu .................... 121
Quiche cu spanac ................................................ 122
Quinoa cremoas cu dovlecei ............................. 123
Somon cu boia de ardei n folie de aluminiu .... 124
Spaghete cu ficat de pasre ................................. 125
Spanac cu fulgi de ovz ...................................... 126
Terin de legume cu sardele ............................... 127
Ton ca n ara Bascilor ...................................... 128
Vinete umplute cu quinoa .................................. 129
Vit nbușit cu ardei gras ................................ 130

Deserturi dulci ......................................................... 133
Bavaroaz cu ciocolat ........................................ 135
Bavaroaz cu fructe roșii .................................... 136



Bavaroaz cu lmie .......................................... 137
Brnz alb Tonus .............................................. 138
Brioșe cu cacao ................................................... 139
Brioșe cu sirop de arar ...................................... 140
Brioșe cu zmeur ................................................ 141
Budinc cu ceai verde ......................................... 142
Budinc cu mr și scorișoar ........................... 143
Budinc cu fistic ................................................. 145
Carpaccio de pepene galben
cu lmie verde ................................................ 146
Chec cu ovz și banan ..................................... 147
Ciocolat cu gru și stafide ................................ 149
Cireșe cu vin roșu ............................................... 150
Clementine cu crem ......................................... 151
Compot de mere cu șofran și fistic ................... 152
Compot de prune brumrii cu mirodenii ........ 153
Compot raw food cu 3 fructe ............................. 154
Crem foarte neagr pentru tartine .................. 155
Crem de ciocolat ............................................. 156
Cupe soia-afine ................................................... 157
Desert cu cireșe .................................................. 158
Desert cu dovleac ............................................... 159
Fondant cu ciocolat .......................................... 160
Fondante cu pere ................................................ 161
Gazpacho de fructe Energie .............................. 162
Granita de pepene .............................................. 163
Mere la cuptor .................................................... 164
Mere n aspic ...................................................... 165
Mere la cuptor umplute cu ciocolat ................ 167
Mere și ananas n folie de aluminiu ................. 168

Negrese cu fasole boabe roșie ...........................169

Ovz cu lapte și fistic ......................................... 170
Ptrele crocante de ciocolat .......................... 171



Prjitur Cherry .................................................. 172
Prjitur cu fulgi de ovz .................................... 173
Prjitur de var .................................................. 175
Piersici gratinate cu scorișoar

și portocale .......................................................177

Pom-pom cake .................................................... 178
Quinoa cu lapte ................................................... 179
Salat marocan de portocale ............................ 180
Salat de cpșune cu ceai și lmie ................... 181
Sorbet de cacao .................................................... 183
Sup balinez ...................................................... 184
Spum de cpșune .............................................. 185
Sup de pere ........................................................ 187

Tabouleh de quinoa cu cpșune ........................188

Tartar de ananas cu ghimbir .............................. 189
Terin fondant cu mere și merișoare ............... 190
Terin de fructe roșii cu ceai .............................. 191

© 2020 Editura Nicol | Design