Editura Nicol

Coșul dvs. conține produse în valoare de 0 lei Vezi coș
Editura Nicol

Contact

Editura NICOL
Str. Al. Depărățeanu 29-31
Sector 1, București

Tel: 0752 205 360
Fax: 021/222 4093

contact@edituranicol.ro

Medicina si sanatate

Alimentatia ANTICANCER

Autor: Anne Dufour

ISBN: 978-973-7664-63-1

Anul: 2012

Pagini: 208

Format: 13x20 cm

Disponibilitate:Noutate

Pret: 19.9 lei 13.93 lei

Cantitate:

Alimentatia ANTICANCER

Cuprins:

Introducere......................................5

O prevenție globala..............................6
Reflexe specifice în funcție de fiecare tip de
cancer......................................... 7
100% practic................................ 7
Cum să alegem alimentele cele mai
protectoare ............................................................... 8

Starea de lucruri .......................................... 9

Alimentație sănătoasă: până la 40% mai puține
forme de cancer ....................................................... 10
Și celelalte forme de cancer? .................................. 12

15 recomandări anticancer .......................... 13

1. Mâncați multe fructe și legume ......................... 14
2. Căpătați obiceiuri alimentare sănătoase cât
mai repede posibil, învățați-i și pe copii ............... 16
3. Limitați-vă aporturile calorice ............................ 17
4. Aromați-vă viața! ................................................. 17
5. Evitați gătitul agresiv .......................................... 18
6. Mâncați mai puțină sare ..................................... 20
7. Mâncați carne roșie și mezeluri în cantități
mai mici .................................................................... 20
8. Preparați și conservați corect alimentele ........... 22
9. Feriți-vă de „poluanții“ alimentari ..................... 22
10. Limitați zahărul și băuturile îndulcite
(îndeosebi cele acidulate) ......................................... 24
11. Limitați consumul de alcool ............................. 25
12. Dacă așteptați un bebeluș, gândiți-vă să-l
alăptați ...................................................................... 26
13. Nu fumați, nu inhalați fumul celorlalți ........... 27
14. Faceți mișcare .................................................... 27
15. Supravegheați-vă greutatea ............................... 30
Concluzie .................................................................. 31

Cele mai bune 57 alimente anticancer ........... 33

Cine ce face? ............................................................. 35
Lămâia favorizează imunitatea, ceaiul verde
împiedică celulele canceroase să se dezvolte…....... 36
Moleculele ................................................................ 36
10 întrebări și răspunsuri întâlnite frecvent .......... 40
1 săptămână de meniuri anticancer ........................ 48

Cele 29 de alimente anticancer
indispensabile din orice bucătărie................. 53
Usturoiul ................................................................... 54
Anghinarea ............................................................... 56
Morcovul .................................................................. 59


Ciupercile ................................................................. 61
Varza murată ........................................................... 64
Varza ........................................................................ 68
Lămâia ..................................................................... 73
Curcuma .................................................................. 77
Spanacul ................................................................... 80
Căpșunele ................................................................. 82
Ghimbirul ................................................................ 85
Semințele de in ........................................................ 87
Fasolea boabe ........................................................... 90
Uleiul de măsline .................................................... 93
Portocala .................................................................. 96
Grepfrutul ................................................................ 98
Pătrunjelul ............................................................... 101
Nucile ........................................................................1. 03
Ceapa ....................................................................... 105
Rucola ...................................................................... 107
Somonul .................................................................. 109
Soia ..........................................................................111
Ceaiul verde..............................................................116
Tomata ..................................................................... 119
Vinul roșu ................................................................ 121
Iaurtul și laptele fermentat ..................................... 124

Alte 28 de alimente anticancer
pe care să le mâncăm regulat........................ 129

Algele ....................................................................... 130
Avocado ................................................................... 134
Sfecla roșie ............................................................... 136
Țelina ....................................................................... 139
Cerealele integrale .................................................. 141
Cireșele .................................................................... 143
Ciocolata neagră .....................................................145
Dovleacul ................................................................. 148
Cranberry ................................................................ 150
Cresonul ..................................................................152
Chimenul negru ..................................................... 154
Rodia ....................................................................... 157
Uleiul de rapiță .......................................................159
Sucul proaspăt de fructe ........................................ 161
Kiwi .........................................................................163
Lintea ...................................................................... 166
Macroul ................................................................... 168
Menta ...................................................................... 171
Afinele .....................................................................173
Napul ....................................................................... 175
Pâinea dospită .........................................................178
Fructul de păpălău (Physalis alkekengi) ................. 180
Prazul ......................................................................182
Mărul ...................................................................... 184
Ridichea ..................................................................187
Strugurii .................................................................. 189
Rozmarinul ............................................................. 191
Susanul ....................................................................194

© 2010 Editura Nicol | Design